Trädfällning i Sollentuna

Du som har en av alla dessa vildvuxna tomter i Sollentuna kan säkert behöva hjälp med trädfällning förr eller senare. En riktigt torr sommar eller en väldigt besvärlig storm, vips ser den gamla björken inte alls lika trevlig ut längre. Tvärtom har den blivit ett osäkert monster som hotar att rasa ner över huset eller tomten. Då är det dags att hitta någon som kan det där med trädfällning i Sollentuna.

Arborister och höga höjder

Den som någonsin sett en arborist i arbete kommer aldrig mer att förakta konsten att klättra i träd. Dessa akrobater tar sig upp för höga stammar, med motorsågen käckt hängande på höften. De tar sig ut på krokiga grenar, svingar upp sitt arbetsverktyg och kör en sväng tills grenen ramlar ner. Sedan fortsätter de med nästa. Ett fascinerande skådespel minst sagt, och det där arbetsverktyget de har, motorsågen, är ju inte någon leksak direkt heller. Sättet de svingar upp den och sedan släpper ner den igen, när de ska klättra vidare inger stor respekt för yrkesskickligheten hos de som jobbar professionellt med Eftertraktad trädfällning sollentuna på heltid.

Ved efter trädfällning i Sollentuna

Det blir ju ved, eller kan i alla fall bli när ett större träd blivit fällt. Kanske har du själv användning för den till en braskamin eller liknande, annars är det bra att komma överens om vad som ska hända med det nedsågade trädet efteråt. De som jobbar med trädfällning har ofta kontakter i Sollentuna och kan tipsa om var veden kan komma till nytta. Det är vanligt att stammen och grenarna sågas upp i lagom stora bitar på plats för att det ska bli lättare att forsla bort dem från tomten sedan. Kanske vill någon köpa, eller så kanske bästa alternativet helt enkelt är att skänka bort allt mot avhämtning. Att få tomten prydlig igen är ingen dålig ersättning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *