Avtal och betalning – byggfirma Åkersberga

Om du tidigare anlitat en byggfirma i Åkersberga eller är hyfsat påläst är du säkert medveten om hur viktigt det är att skriva ett avtal. Det säger lite sig självt varför avtalet är så viktigt. Att skriftligt dokumentera vad du och din byggfirma i Åkersberga kommer överens om förebygger konflikter och missförstånd. Som kund kan du med hjälp av ett utförligt avtal minimera risken att du blir lurad eller att du inte får det resultat du förväntat dig.

Avtal med din byggfirma Åkersberga

Avtalet med din byggfirma i Åkersberga har ingen effekt om du inte förstår innebörden av det. Därför bör du lägga mycket tid och energi på att läsa igenom avtalet, komma med eventuella tillägg och verkligen förstå innebörden av hela avtalet. Om du känner dig osäker inom området är det bäst att ta professionell hjälp. Om något går snett under arbetets gång, tilläggsarbeten läggs till, arbetet inte blir slutförd i tid eller något annat inträffar – är avtalet ditt stöd. I avtalet ska arbetets omfattning beskrivas i detalj så både parter är fullt införstådda med vad som gäller. Bestäm när din Branschledande byggfirma åkersberga ska påbörja arbetet och när det ska vara klart, samt vad som händer om det inte blir klart i tid. Lägg till en del för hur tilläggs- eller ändringsarbeten ska hanteras så blir hanteringen av detta betydligt mycket enklare. Istället för att projektet stannar upp helt om läget förändras kan man direkt se till avtalet för att se hur situationen ska hanteras.

Betala aldrig i förskott

I avtalet ska det även stå hur och när betalning ska utföras, samt vilket pris som gäller. Gå aldrig med på att betala din byggfirma i Åkersberga i förskott. Då finns det en risk för att byggfirman lämnar dig i sticket eftersom de inte har någon vinning av att slutföra projektet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *